Connect with us

Нюзрум

Иде нова протестърска партия – „Български глас“! Киро и Асен ще ядат дървото, откраднали протеста

Published

on

След вчерашния инфарктен ден, оставил парламента без председател, все по-усилено се заговори за нова вълна от протести. Липсата на диалогичност при повечето от партиите в новия парламент нажежава страстите в обществото до краен предел и води след себе си необратими процеси. 

Според източници на „Скандал“ протестиращите през 2020 год. отново са готови да залеят улиците на столицата бесни от политическата безизходица в страната. Именно благодарение на вълната от протести се родиха десетки нови политически формации, а повечето излъгаха жестоко избирателите си, че са автентичната “промяна”.

Партията на Слави Трифонов – ИТН, “Изправи се БГ” на Мая Манолова и не на последно място най-измамният от всички проекти ПП на Кирчо и Кокорчо обраха протестния вот няколко пъти без реално да покажат каквато и да е промяна, да не говорим за нов морал.

Оказа се корупцията в последния редовен кабинет е основната спойка на коалицията ПП, ДБ, ИТН и БСП. Далавери с газа, износ на оръжия и куп схеми лъснаха с пълна сила и разочароваха сериозно “хората от улицата”.

А вчерашната “блокада” на работата на парламента от “партиите на протеста” съвсем преля чашата. Тихомир Василев е едно от лицата на големите протести, именно неговото име се спряха като водач на новата протестна партия, наречена “Български Глас”.

Около себе си това движение обединява различни хора, някои били част от различни партии, други не, но всички със силно влияние по места. Спрягано е и името на благоевградския депутат Георги Попов, който няколко пъти излезе с критични постове във фейсбук против бившите си съпартийци от ИТН. Усилено се говори, че Попов е отцепил цели структури на ИТН и ги е привлякъл в орбитата на новата формация.

Особена е активността на бившия депутат в област Благоевград, където е организирал редица срещи на политическа тематика. Подобни срещи са проведе и в повечето областни градове. Интересно, че всички тези събития се случват след изборите, а не преди тях. Това говори ясно, че новата формация се готви да се възползва от създалата се ситуация в парламента и да мобилизира цялата електорална маса, недоволна от последните събития.

Според наши източници във вчерашния ден се е провела инфарктна, няколко часова среща, на която е взето решение да се изчака и днешното заседание на парламента и в случай на нов провал за избор на председател, да бъде свикан национален протест на жълтите павета.
Изглежда, че на вратата ни чукат и нови избори и “промяната” предстои да бъде сериозно прекроена.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени