Connect with us

Нюзрум

Игра на нерви: ГЕРБ разминира бомбата, с която ПП опитаха да взривят партията на Борисов!

Published

on

Най-вероятно са изтрезнели от резултатите от изборите и са решили да действат така, както казаха – че ще са опозиция. Това заяви проф. Костадин Ангелов в ефира на БНТ по повод решението на ПП да оттегли своя кандидат за шеф на парламента.

По думите му от ПП очевидно те не искат да има работещ парламент.

„Сигурно се страхуват от въпросите, които ще задаваме там и вероятно не искат да се вдигне завесата, над техни действия. Искат да има избори“, коментира той.

„Не знам по коя логика ГЕРБ е в изолация, при положение, че избирателите отредиха на ГЕРБ това място. Това, че някой със 7-8% казва, че сме в изолация е незряло твърдение. Мисля, че ДБ ще преосмислят това тяхно поведение“, каза още той.

По повод избора на председател на НС, проф. Костадинов каза, че от ГЕРБ ще продължат да водят разговори и да търсят парламентарна подкрепа за тяхната кандидатура за председател.

„Ще търсим подкрепа парламентарна група по група, а не депутат по депутат. Това е някакъв ексцентризъм, на някой, който не разбира процесите“, посочи той.

Относно разговорите за съставяне на правителство, проф. Ангелов коментира, че тези срещи трябва да започнат когато бъде избран председател на НС.

„Не трябва да чертаем червени линии. Очевидно е, че голяма част от партиите се държат все едно отиваме на нови избори. Ние ще се опитаме да извадим България от тази ситуация. Правели сме го и преди. Вчера се говореше за смирение. Хайде да оберем малко тези страсти от предизборната нощ“, призова той.

„По думите му ако не се сложат юзди на инфлацията, не се знае какво ще се случи зимата. В момента оставяме хората на кучетата, това не е отговорно поведени“, посочи още той.

Към настоящия момент ние работим за първи мандат и няма да подкрепяме мандат на нашата опозиция. Ако говорим за държавническо управление, не трябва да говорим за 3-ти, 4-ти мандат. Трябва да седнем на масата, да очертаем точките, които са важни за българските граждани. Да такива са конституционните правила, но ние трябва да се разберем по важните точки.

Политическият инат, такъв тип детски заигравки не са типични за държавници. Още като беше направено правителство на промяната аз казах, че те приемат държавата като старт ъп. Е, този старт ъп се провали“, посочи проф. Ангелов.

Най-четени