Connect with us

Парламент

Любен Дилов ексклузивно: След малко, ако Вежди Рашидов удари звънеца, край с тоя парламент!

Published

on

„Първото ми впечатление е, че не е свършила предизборната кампания за някои от формациите, второто е, че отсъства всякакво държавническо мислене. В това отношение нашата група, на ГЕРБ-СДС, има доста последователно поведение. Всъщност ние се обръщаме през цялото време към тези, които биха могли да променят избора. Ние не им казваме „гласувайте за нас“, а просто подкрепете един от двамата, за да излезем от кризата. Няма такова разбиране от „Продължаваме промяната“. Опитът да го предизвикаме удари на камък, няма смисъл. Те още явно се къпят в изборен адреналин! Някой ги лъже, че на следващи предсрочни избори ще имат по-добър резултат, напротив ще катастрофират зловещо, защото не може дълго време да се прикрива това, което направиха, докато управляваха. То просто става ясно през всеки изминал ден“. Това заяви пред Tribune народният представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син, след като вече няколко часа новоизбраното Народно събрание не може да избере свой председател.

По думите му „който и да управлява няма да е луд да носи тази отговорност, вместо да каже какво е заварил в действителност“.

„Ако от някакво възпитание сегашните служебни министри не изнасяха тези неща, следващите ще започнат да го изнасят. Аз имах много смешно наблюдение. Чудех се защо Слави Минеков (бел. ред. Велислав Минеков – настоящ служебен министър на културата) не ни хейти, както го правеше на предишните кампании. Той просто няма време. Той има 900 непридвижени преписки от Наско ( Атанас Атанасов – бивш министър на културата в кабинета „Петков“), и от сутрин до вечер трябва да оправя бакиите, които завари. Това, че не го е казал, както аз Ви го казвам сега, се дължи само на опита му да бъде деликатен“, отбеляза Дилов.

Според него никой няма да спечели от развоя на събитията днес, но тези, които го предизвикват ще спечелят най-малко.

На въпрос какъв е изходът от тази ситуация, той отговори следното:

„Изходът е технологичен, то няма друг. Изходът е да се въртят избори, както при избор на Папата, докато някой от малките не промени мнението си и гласува. В противен случай президентът или самите ние можем да вземем решение да ходим на нови избори“.

Любен Дилов-син обърна внимание и на друга възможност, макар под формата на шега.

„Между другото зависи от Вежди. Ако му писне, удари звънеца и каже край без да насрочи ново заседание, то имаме край. Да имаме конституционна ситуация, но имаме край изобщо на това събрание и вече президентът трябва да реши дали ще свиква ново заседание или нови избори“, коментира още депутатът от ГЕРБ-СДС. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени