Connect with us

Парламент

Очевидно я тресе критическа: Нинова накара Радев да си прибере офертата, захапа Киро, че я краде

Published

on

Шефката на БСП Корнелия Нинова се обяви за отлагане на членството на България в Еврозоната. „Защо забравяме, че възложихме на БНБ доклад как това ще се отрази на икономиката и доходите?! Тези въпроси не означават антиевропейско настроение, а отговорно говорене. Каним ръководството на БНБ на открито заседание – да каже има ли доклад и какви са изводите от него“, съобщи Нинова в първата декларация на левицата от трибуната на новия парламент.

Нинова обаче отново падна в капана на предишното правителство „Петков“, където бе икономически министър и продължи да повтаря почти дума по дума социалната програма на „Продължаваме промяната“, с тази разлика, че ПП предлага 860 лева минимална заплата, а левицата – 850.  Тя веднага се заяде и с Румен Радев – БСП няма да подкрепи и предложението на военния министър на Румен Радев – Димитър Стоянов за купуването на още 8 нови изтребителя от САЩ, защото тези пари били нужни за социалната политика.

Нинова подчерта, че нейната БСП е „автентичната лява партия“ и захапа ПП и ДБ, че не са приели мерките ѝ още през април.

„Други партии вече също приемат тези мерки за необходими. За съжаление закъсняваме с половин година, други европейски страни ни изпревариха“, каза тя.

„Забравихме реформите в здравеопазване и образование. Трябва преглед на съдържанието на учебниците. Здравеопазването трябва да е безплатно“, приоритизира Нинова.

Според нея ще има пари за всичките обещания на социалистите – от работещата икономика и инвестиции.

Войната в Украйна пък била казус, който ще се реши с дипломация.

„Не партиите, а ние институциите трябва да поемат отговорност. Тук в НС се приемат законите и се пишат правилата. Изправени пред каскада от кризи, трябва да се решат финансовите проблеми“, каза още Корнелия Нинова.

Най-четени