Connect with us

Спор(Т)но

Идват най-тежките 25 дни за ЦСКА! Това никога не се е случвао в историята на „червените“

Published

on

ЦСКА е отборът с втора най-добра активна домакинска серия в Европа. Червените наредиха 8 последователни шампионатни победи вкъщи и изостават само на една от лидера в класацията Розенборг. Добрите резултати на „Българска армия“ позволяват на тима, воден от Саша Илич, все още да стои сравнително стабилно в битката за титлата, но истинският тест за високите амбиции на ЦСКА ще е в рамките на предстоящите 25 дни. В тях за армейците предстоят безпрецедентните 5 гостувания извън София в първенството! Турът из градовете е исторически, като за сравнение последните 5 шампионатни визити на тима в провинцията се проведоха в рамките на 185 дни, или над 6 месеца – между 8 април (0:2 срещу Локо Пд) и 10 октомври (1:2 срещу Лудогорец). В този времеви отрязък армейците гостуваха още на Черно море, Спартак Варна и отново на разградчани.

Интензивният маратон за ЦСКА се образува, след като в началото на сезона армейците отложиха мачовете си срещу Ботев в Коматево и Локомотив на „Лаута“, които ще трябва да изиграят в следващите седмици между останалите си тежки двубои. Турът започва именно срещу канарчетата в сряда, а след това на ЦСКА предстоят още три последователни гостувания извън София – на Ботев Враца, Арда и Локо Пловдив. Всичко това – в следващите две седмици. „Оазисът“ за червените, които са много колебливи гости в последните години, е домакинството на Локо София на 6 ноември, което предхожда визитата на Черно море. Календарът можеше да е още по-тежък, но двубоят в Стара Загора срещу Берое бе оставен за началото на пролетния дял на шампионата, заради контролите на националния отбор срещу Кипър и Люксембург. След тях пък армейците трябва да пътуват и до Съединение за мача с местния Гигант в турнира Купата на България.

През миналия сезон армейците се представиха изключително слабо във визитите си извън столицата, като постигнаха едва две победи – над Черно море и Ботев Враца. Допуснаха загуби от Лудогорец, Локо Пд, Ботев Пд и куп равенства срещу Арда, Пирин, Черно море, Берое. Сега ЦСКА се нуждае от много по-добро представяне, и то в много по-кратък времеви отрязък, за да зимуват червените привърженици с надежди за щастлива пролет./ „Тема спорт“

Най-четени