Connect with us

Лайф или жизнь

Синът на Нинова не ще да има нищо общо с майка си путинистка! Вижте какво работи с Барак Обама

Published

on

Синът на Корнелия Нинова е присъствал на лична среща с Барак Обама, похвали се самият той. Рафаел Рафаилов се е видял на четири очи с бившия американски президент на територията на щатския университет „Станфорд“, където от известно време насам Рафи е преподавател. Целта на визитата на Обама там е била да обсъди съвместната работа на престижния ВУЗ с неговата лична фондация. После Обама изнесъл реч на симпозиума „Предизвикателства пред демокрацията в дигиталната информационна сфера“, която синът на Нинова изслушал от първия ред.

През 2020 г. наследникът на лидерката на БСП получи назначение в един от най-престижните университети за гении в цял свят, носещ името на града, в който се намира, а именно „Станфорд“. Рафи е част от екипа учени, които се занимават с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект. Междувременно е и асистент-учител, който чете лекции. От данните му в интернет пространството се вижда, че е посочил за свой актуален адрес резиденцията към университета, в която имат право да живеят служителите и лекторите.

Възнаграждението на 29-годишния Рафаел е около 100 хиляди долара за година, показва проучване в американски интернет портал за заплати. На предходната си позиция в Ню Йорк, където той бе финансов анализатор в една от най-големите банкови институции в света – „Голдман Сакс“, наследникът на БСП шефката прибираше дори повече и вероятно е успял да натрупа спестявания от стажа там. Той обаче предпочете спокойствието на по-малкия град пред мегаполиса Ню Йорк, въпреки че растеше бързо в банковата йерархия. Рафаел има опит в общуването с политици от световен ранг отдавна. Още 25-годишен той работеше в един офис заедно с бившия премиер на Португалия – Жозе Мануел Барозу. Експредседателят на Европейската комисия и синът на Нинова се трудеха рамо до рамо в централата на банката „Голдман Сакс“, намираща се на пъпа на Ню Йорк, в един от най-прочутите квартали в света – „Манхатън“.

Покрай сбъдването на американската си мечта Рафаел не се вълнува от проблемите, в които е затънала майка му. Той не бе до нея да ѝ окаже подкрепа след най-фаталните избори в историята на БСП, на които предвожданата от нея партия се срина до позорното пето място. За последно у дома се прибра в края на лятото, когато с Корнелия посетиха заедно традиционния градски събор в родната им Мизия. Преди това повече от 3 години не беше стъпвал на българска територия.

Нинова с Рафи на събора в Мизия това лято

Обама по време на срещата с Рафаел в университета „Станфорд“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени