Connect with us

Нюзрум

Подгони я критическата? Нинова сърдита на Киро и Асен! Те пък я унижиха днес, ГЕРБ – също

Published

on

Шефката на БСП Корнелия Нинова се озова в лидерска изолация. Преговорите, които свика председателката днес за бъдещите спешни управленски мерки за взимане от новия парламент, минаха под знака на заместниците. Докато самата Нинова изпрати покани на всички парламентарно представени сили и техните шефове за срещата днес, на нея се отзоваха само ГЕРБ, ДПС и „Продължаваме промяната“, но нито Бойко Борисов или сочената за най-вероятната шефка на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, нито Мустафа Карадайъ, нито Кирил Петков или Асен Василев, не се отзоваха лично. 

Така Нинова бе единственият шеф на коалиция на краткото рандеву, което ще има продължение и следващата седмица, както вече стана ясно.

По информация на Lupa.bg разривът между „Позитано“ 20 и ПП е започнал още преди деня на изборите. А стартът му в предизборната кампания бил заради, както го определят, фръцване от страна на Нинова, че Кирил и Асен си позволявали да представят тези и успехи на БСП като свои, като например безплатните детски градини и увеличението на пенсиите.

Тогава Петков и Василев недоумявали на какво се дължи сърдитото отношение на Нинова, още повече, че бяха неизменни партньори в управленската коалиция, но се говори, че тя спряла да отговаря на обажданията и на двамата.

Днес пък поканата към парламентарните сили от нея била отправена с текст – да добиели опит и те как тя е постигнала намаляване на цените на дървата за огрев до 80 лева на кубик и траен спад в котировката на олиото по магазините.

На което също от „Промяната“ реагирали бурно, защото олиото продължава да се движи нагоре, а средно един куб пънове за отопление се търгува за 150-160 лева (т.е. двойно на промотираното от Нинова).

Не е ясно при такова дълго прекъсването на комуникацията по високите етажи между ПП и БСП как ще се стигне до същинските преговори за съставяне на кабинет, коментират и в кулоарите на Народното събрание. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени