Connect with us

Fake Harvard

Някой си Шотев от фирмата на Киро и Асен нареди: ГЕРБ да подкрепи Никола Минчев за шеф на парамента

Published

on

„В бюджета за следващата година основното, което ще предложим, е да има изпреварващо увеличение на пенсиите, за да може инфлацията да бъде компенсирана. … Смятаме да удължим майчинството, компенсациите, които са за майчинство. В здравния сектор трябва да се гарантират заплатите на медицински сестри и лекари. „.

Това заяви пред БНР Ивайло Шотев, член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“.

„Наясно сме, че България е в криза. Кризите са от разнороден характер, но най-важната е икономическата ситуация, инфлацията, която задушава бизнеса, е факт“, заяви той.

„ПП решихме да издигнем кандидатурата на Никола Минчев за председател на 48-ото Народно събрание. … Даваме възможност на ГЕРБ да си поправят грешката със свалянето на Минчев от този пост в 47-ия парламент„, коментира Шотев. 

Според него изборът на председател на парламента е тест за мнозинството в Народното събрание.

„Ние от ПП изпълняваме това, което сме обещали, казахме на избирателите си, че в коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да влизаме. … Работа на ГЕРБ е да състави кабинет с първия мандат“. 

Ивайло Шотев посочи, че председател на парламентарната група на ПП ще бъде Андрей Гюров, с което дават сигнал, че „лидерите на партията Асен Василев и Кирил Петков са готови да дадат крачка назад, в името на това да има работещ парламент“.

Най-четени