Connect with us

Спор(Т)но

„Саша Илич се учи на занаят в ЦСКА! Матай вече не става! За 20 милиона от Ганчев толкова ли!?“

Published

on

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла коментира пред „Мач Телеграф“ окуражаващата победа на ЦСКА над Хебър с 4:0. Той заяви, че на треньора Саша Илич трябва да му се даде време поне до Нова година и сподели, че Стамен Белчев не е по-слаб специалист от него, а дори напротив.

„Хареса ми как играха, но Хебър не може да бъде критерий за ЦСКА. Най-неприятното е, че публиката я няма на стадиона. Това е най-важното нещо. Момчетата на Владо Манчев изиграха много слаб двубой. Ние се възползвахме от елементарни грешки на вратаря и бранителите им. Другото, което ми направи впечатление е, че Хебър дойдоха на „Българска армия“ да се надиграват с нас. Не можеш да се надиграваш с ЦСКА, можеш да излъжеш ЦСКА. Схемата, която Владо беше избрал, не е за такъв мач. Разликата в класите на двата отбора е огромна.

Не може от този сблъсък да се правят генерални заключения за ротациите, които бяха направени. С 20 чужденци в редиците и 15 милиона бюджет, мача с Хебър ли да взимаме под внимание… Добра победа с 4:0, но от тези четири попадения три бяха техни груби грешки. Ние нямаме лидер в отбора. Матай е бавен и това се видя в мача с Лудогорец. Надбягаха го при едното попадение. С разградчаии играхме много силно, но пак елементарни грешки костваха победата. При първия гол Матай застана лошо. Интелигентни футболист е, но и двата гола, които ни вкараха, бяха елементарни. Продължаваме да имаме проблеми в защитата. ЦСКА губи точки от слаби бранители. В средата липсва градивен халф. Матай прави атаките с шутове от 30 метра от защитата. Това не е футболът на ЦСКА. Имаме добри футболисти 4-5 човека, но всичко останало е под нивото на „армейците“. Никой не ми прави сериозно впечатление. Говорим за ниво ЦСКА, няма нито един, който да се отличава от останалите.

Сега трябва да победим Ботев в Пловдив, това е много важен мач за отбора. От следващите три мача трябва да се вземат девет точки. Ако ЦСКА играе на 100%, отборът, който трябва да се притеснява, определено е Ботев. Ние няма от какво да се тревожим, аз мисля, че ще победим с 1:0. Не мисля, че „червените“ са напипали верния ритъм, но очаквам да триумфираме.

Саша Илич се учи в ЦСКА. Треньорът на втория отбор Стамен Белчев, ако някой си мисли, че е по-слаб от него, се лъже. Белчев е великолепен треньор по принцип. На Илич му трябва време поне до Нова година. Който го е взел, той отговаря за него. Не може да ги сменяме постоянно, сменихме 15 човека за 7-8 години. Това не е сериозно за клуб като ЦОКА“, завърши Майкъла.

Най-четени