Connect with us

Импийчмънт

Какво става? Румен Радев прати гласа си да обяви в БНР: Кирил Петков и Асен Василев са виновни!

Published

on

Партиите не са излизали от режима на избори. Но ако преди 10 дни това е било нормално, сега вече не е. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев по БНР. 

Той определи като лъжи множеството твърдения по време на изборната кампания, че служебният кабинет щял да спира интерконектора с Гърция, или да промени геополитическата ориентация на България. 

„Всичкото продължава в момента. Ние се занимавахме в това да оборваме неща, които са напълно неверни. Бих поставил въпроса за съвестта на хората, които го правят. Освен да решаваме кризи, голяма част от енергията на служебното правителство отиде в това да гасим пожари, които не са запалени“, каза още Кутев. 

Според него голяма част от нещата, бяха заложени като проблеми, са от миналото правителство на Кирил Петков и Асен Василев. И допълни, че хора от това правителство се опитват да прехвърлят отговорността за кризите върху служебния кабинет.

„Смятам, че служебното правителство се явява като един от главните отдушници. Всички атаки срещу служебния кабинет идват от партиите, които не могат да сформират правителство“, обясни още Антон Кутев.

„С действията си и президентът и правителството доказаха, че ориентация отвъд евро-атлантическата дори не е била замисляна“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени