Connect with us

Fake Harvard

Обърнаха палачинката? Андрей Гюров шашна с разкритие какво ще прави ПП с ГЕРБ

Published

on

„Ние не променяме нашите позиции преди и след изборите. Важно е да се подчертае, че за нас е важно не какви червени линии се поставят в обществото и между политическите партии, а как да придвижим държавата напред. За нас борбата с корупцията и затягането на контрола на разходването на публичните средства е от основно значение.

Ще разговаряме за политики, които единствено биха гарантирали, че тези неща ще се случат. Готови сме да водим тези разговори с всяка една от политическите сили„.

Това заяви пред БНР Андрей Гюров, избран за депутат от „Продължаваме промяната“ в 48-ото Народно събрание.

Гюров подчерта, че Бюджет 2023 и законите, свързани с Плана за възстановяване, както и 16-те мерки, предложени от ПП, са приоритети пред 48-ия парламент.

„Ще бъдем градивни и диалогични партньори, не бихме отказали разговори“, заяви той.

По думите му практиката, в която се подготвя бюджет, базиран на занижени прогнози за ръст и инфлация, води до това, че разходите и плащанията, които отиват към гражданите, са намалени, за да може накрая на годината реалните приходи да надвишат предвидените в бюджета и те да бъдат похарчени без санкция на парламента.   

Има позиция на ЕС, тя е съгласувана с Министерство на външните работи, да не се канят посланиците на Руската федерация и на Беларус, тя е от месец март. Ако тези правила се спазваха, нямаше да има нужда да се влиза в дискусии и така лесно да се подменя дневният ред на обществото“, коментира Андрей Гюров казуса „Митрофанова“.

Най-четени