Connect with us

Нюзрум

Министър на Радев намекна, че ако пратим оръжие на Украйна, ще се бием срещу руснаците с прашки

Published

on

България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности. Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира евентуалния износ на оръжия към Украйна. И попита: „Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?”.

Стоянов обяви, че има сигнали от Украйна, с които настояват страната ни да помогне с оръжие. „Имат определен списък с желания какво да им бъде предоставено от страните. Но пак казвам – България не разполага с толкова излишно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим способностите си”, категоричен е военният министър.

Министърът на отбраната обясни, че Източният фланг вече е подсилен: „Има четири многонационални бойни групи – България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата концепция, съгласно която бяха създадени батальонните бойни групи. България не прави изключение”, уточни Стоянов, който подчерта, че страната ни не е слабото звено в НАТО.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени