Connect with us

Нюзрум

Неделен ад за Радостин Василев! На Руди Гела му се случи нещо ужасно в ефир, жена го премаза

Published

on

Мислех, че по сериозни теми ще си говорим тази сутрин. Отцепник да коментира някакви „виртуални“ отцепници, ми се струва несериозно. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори в ефира на БНТ на заявката на отцепника от ИТН Радостин Василев, че „отцепници от БСП служат за топлата връзка между президента Радев и ГЕРБ“.

Василев коментира още, че двама, напуснали ИТН, са станали депутати от ПП. По думите му бе логичен резултатът на ИТН , защото те били направили немислимото и са разочаровали много хора. Коментирайки думите на бившия си лидер в ИТН, че „всичко тепърва започва“, отцепникът каза, че „няма представа какво се върти в главата на Слави Трифонов и не искам с него да си развалям настроението в неделя“.

„Той очевидно много страда, че вече не е министър на спорта… Категорично думите му са спекулация. Наистина не желая да ги коментирам – първо, че са спекулация, второ, че са спекулация, която не почива на някаква логика. В този смисъл не с мятам да губим ефирно време, за да коментирам Радостин Василев“, заяви още тя.

„Някой като господин Василев да коментира „връзки“ на ГЕРБ с БСП, „мостове“…, е не само смехотворно, но и несериозно. Докато ГЕРБ беше в опозиция, докато ГЕРБ критикуваше служебното правителство на господин Радев, докато Василев беше под юмрука на Радев, ГЕРБ беше ясно къде е позициониран. В момента господин Василев търси ефирно време за „великия корупционер“ как се „бори“ с корупцията“, коментира Атанасова.

Advertisement

Атанасова коментира и възможностите за съставяне на кабинет. 

Предложихме контактна група и медиатори, които да водят разговори за това коя партия къде се позиционира. За мен е изненадващо, че с много безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща нова коалиция.

Аз почти не допускам, че отново – ако са в управление и коалиция, ще се разберат по теми, които са червена линия между уж дясната ДБ и уж лявата БСП.

Разговорите, които предстоят да се водят след 19-ти октомври, когато депутатите положат клетва и когато медиаторите поканят ПГ на партиите, трябва да се водят по няколко основни теми: да се очертаят евроатлантическите визии на партиите, всички мерки за справяне с кризите, България в Еврозоната, и др.

Ако продължи финансовата политика на министър като Асен Василев, за догодина в бюджета би трябвало да заложим около 12 милиарда дефицит.

Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Категорично виждам, че се отдалечаваме от Еврозоната. Невъзможно е да влезем през 2024 г.

Вчера излезе прогнозата на БНБ: 2.8% растеж, което е забавяне. С нови дългове нищо добро не чака държавата ни, коментира Атанасова.

Правосъдната реформа не трябва да е разменна монета за евентуално правителство, а да е след сериозен дебат между хора, които са се посветили на правото не само кампанийно, допълни Атанасова.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени