Connect with us

Нюзрум

Панаир в ефира: Тома Биков и Цънцарова на нож в bTV, водещата едва го озапти за Асен Василев

Published

on

Предстоят тежки времена. Това се говори, ама се говори и да се продължава в същия дух. Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Тома Биков.

„Вие разбрахте ли, че са вдигнали заплатите на здравеопазването, ама нямало пари. Да не стане същото с пари. Бюджетът е изтърбушен. Асен Василев е най-несъстоятелният министър на финансите в историята на България“, каза той.

Биков се разпали на темата, а Цънцарова опита да му вземе думата многократно, но напразно. В крайна сметка, водещата видимо се напрегна и поде:

„Може ли с „да“ или „не“ на следващите въпроси“, запита тя.

Със запитванията си тя подчерта непоносимостта на ГЕРБ към ПП.

„ПП не трябва да участват в изпълнителната власт. Те може да участват в мнозинството по различни теми различни формации. Това е при гласуването в зала. За съжаление, това е действителността. Поканили сме ДБ на разговори. Мислим, че можем да направим коалиция с тях. Ако не се случи, отиваме на избори“, каза Биков.

Цънцарова започна да върти разговора към диалога между ГЕРБ и ДБ. „Защо не сте ги потърсили две седмици? Паси и Плевнелиев са ваши представители ли“, запита тя.

„Не, те са медиатори. Това ще е просто диалог, не представляват нас. Това вече е говорено. Не виждам смисъл в разговора ни в момента“, скара се той на Цънцарова.

„Ние сме готови на компромиси, а това за нас също е трудно. Не забравяйте, че много от нашите избиратели не харесват останалите формации. Борисов е лидер на най-голямата партия“, каза той.

„Гръбнакът на едно бъдещо управление може да е ДБ и ГЕРБ“, отново подчерта той.

Биков се изнерви и повиши тон заради цитирано от Цънцарова предложение на Христо Иванов към ГЕРБ във връзка със съдебната реформа.

По думите му лидерът на ДБ не трябва да се упражнява в телевизионните студиа, а да влезе в истински политически диалог с партията.

Цънцарова реши да разчупи леда на изпроводяк и заяви:

„Господин Биков, каня ви на старта на новото НС в сградата на парламента, за да си поговорим и там“, каза тя. 

„Вие и да не ме каните, аз пак ще бъда там“, през смях й отвърна Биков, именно защото той е избран за народен представител и ще е част от паметния ден по встъпването в длъжност на 48-то НС.

Цънцарова също се разсмя и едва успя да анонсира реклами, приключвайки интервюто.

Най-четени