Connect with us

Нюзрум

Георги Любенов онемя след тия думи в студиото му: Кабинетът е готов с ГЕРБ и ПП! Подреди го…

Published

on

„И при следващ случай ще призова журналисти да напуснат, любезно и възпитано както направих и предния път, защото ние от „Възраждане“ имаме принципи и морал в общуването. Няма как да седим на едно и също място с хора, които манипулират общественото мнение, прокарват чужди национални интереси и са заплаха за националната сигурност. Няма да се извиня“.

Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на въпрос на водещия дали би ли се извинил за скандала, при който се опита да изгони журналисти от определени медии от залата за пресконференции и впоследствие прекрати изявата си.

„Те са създатели на фалшиви новини, но аз няма да ги забраня. Ние не сме изолационисти, но това не означава, че сме глупаци. А нас ни правят на глупаци вече 33 години“, настоя той.

Според Костадинов посланикът на Русия Митрофанова нямало да дойде на откриването на новия парламент. По думите му вече седмица се занимавало обществото с тази тема, като това било „тотална инфантилизация и дебилизация на българската политика“.

“На този фон държавата умира“, каза Костадинов и даде пример с демографската криза. Бюджетът на държавата се пука по шевовете, каза още лидерът на „Възраждане“.

Според него имало решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът ще се разгори още.

„Възраждане“ ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настояват за референдум по темата. Костадин Костадинов каза, че имат амбицията да преосноват и да управляват България.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени