Connect with us

Спор(Т)но

Бедността след Киро и Асен в България е оромна! Братът на Христо Стоичков стана гастербайтер

Published

on

По-малкият брат на футболната легенда Христо Стоичков е напуснал страната. От няколко месеца насам Цанко води емигрантски живот в Германия, пише Ретро. За западната държава заминал заради безпаричието у нас и там бързо успял да се установи и да намери работа.

„Нито бедността може да унищожи силните души, нито богатството може да издигне долните души“, коментира Стоичков-младши, чиито отношения с батко му през годините са на приливи и отливи.

Цанко, който през ноември ще навърши 43, имаше амбиции да влезе в политиката. През миналата година пред Нова телевизия той сподели, че планира да основе партия, с която да се яви на следващите избори, но няма да търси подкрепата на брат си.

Очевидно обаче плановете му са се разсъхнали. Допреди да емигрира, той живееше заедно с майка си Пенка в къщата им в пловдивското село Ясно поле. Цанко помагаше на пенсионерката с работата по двора, но в момента тя се справя с всичко сама. Леля Пенка, както я наричат всички в околията, е изключително дейна натура и не се плаши от труд. На 73 години произвежда богата реколта от зарзават, наскоро обрала и гроздето и сложила материал за домашна ракия. Гледала и животни, а фризерът й целогодишно бил пълен с месо. За последно тя видяла сина си Христо по телевизията, докато той бе гост участник в хитовото риалити предаване на Би Ти Ви „Фермата“.      

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени