Connect with us

Fake Harvard

8 години затвор за Лена Бориславова! Изловиха я в тежко престъпление срещу България

Published

on

Нова примка се затяга около врата на Лена Бориславова. Дясната ръка на Кирил Петков,  бившата говорителка на правителството му и бивш началник на кабинета му, е изправена пред заплахата да лежи в затвора, съобщи агенция ПИК.

В ГДБОП е постъпил секретен доклад, който установява, че Лена Бориславова е издала държавна тайна и класифицирани сведения за Русия на сайта на Атанас Чобанов BIRD. Направена е и експертиза, която доказва, че е драскала с химикал върху документите, за да насочва Чобанов как да удари Румен Радев и Бойко Борисов.

По информация на ПИК експертизата категорично е доказала, че почеркът на Бориславова е същият, който е писал върху класифицираните документи.

Ако се докаже вината на шефката на кабинета на Кирил Петков, тя може да бъде осъдена за престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 357. (1) Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

(2) (Предишна ал. 3 – ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако от деянието са настъпили или могат да настъпят особено тежки последици за сигурността на държавата, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Експерти са категорични, че на база на постъпилия доклад в ГДБОП е въпрос на време прокуратурата да повдигне обвинения на Лена Бориславова. Потърсени за коментар от пресцентъра на „Продължаваме промяната“ са заявили, че няма да коментират темата, тъй като в публикацията „няма показани документи“. И няма и как да има, тъй като документите са класифицирани.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени