Connect with us

Импийчмънт

ГЕРБ и ПП с пръст в уста! Съветникът на Румен Радев за Стефан Янев: Възможен вариант за премиер е

Published

on

Не вярвам Радев да си играе на политическо Lego, коментира пред Нова тв председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

„Президентът Радев, доколкото го познавам, се придържа строго към своите конституционни правомощия. Той ще улесни косвено – като даде време, като провежда разговори с партиите, но така да ги събере и да си играе на някакво политическо Lego – не вярвам да го направи”, подчерта професорът. По думите му нито първият, нито вторият мандат за съставяне на редовен кабинет не бива да се подценява.

„Този път, тези действия, които ще бъдат извършени по време на първия и втория мандат, няма как да не се отразят върху това как евентуално би бил реализиран третият мандат”, каза председателят на Стратегическия съвет при президента.

„Това е формация, която не поставя никакви червени линии”. Така проф. Маринов коментира партията на бившия служебен министър-председател Стефан Янев. Той допълни, че „Български възход” е един от възможните варианти за партия, на която да бъде връчен трети проучвателен мандат.

Advertisement

Проф. Маринов коментира и доклада на Кремъл, в който България беше посочена като страна, през която е преминал камионът, взривил Кримския мост. Впоследствие службите ни за сигурност отрекоха подобна версия.

„Изясни се това, което е важно за нас, другите могат да говорят каквото си искат”, заяви той. По думите на професора не е нужно президентът Румен Радев да изрази официалната си позиция по случая, защото всичко необходимо е било предприето от служебното правителство.

Запитан има ли опити страната ни да бъде въвлечена в конфликта в Украйна, проф. Маринов призова правителството да е много внимателно по въпроса.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени