Connect with us

Гербери

Депутат от ГЕРБ обясни какво следва при пети поред избори! Дано не се стига до там

Published

on

ГЕРБ никога не е бойкотирал. В тази ситуация нека първо да дойдем до първия мандат, и тогава да коментираме втория и третия. Политическите страсти са толкова нажежени, че трудно може да се предвиди какво ще се случи. Това каза за БНР Георг Георгиев от ГЕРБ за различните сценарии за съставяне на кабинет, ако първият мандат се провали.

В момента всяка секунда, в която не се работи за разрешаване на кризите и за съставяне на правителство, е загубена за държавата, смята той. По думите му пети поред избори ще бъдат фрустриращи за всички.

„ГЕРБ ще направи всичко по силите си да състави правителство, но с 67 депутати няма как да бъде подкрепено правителство в зала. Нека да има не политиканстване, а ум и някакво чувство от страна на политическата класа, че в крайна сметка е избрана за това – да върне стабилността в тази държава. Опасно би било, ако се окаже, че политическите партии не изпълняват основната си функция, предвидена в Конституцията, подчерта Георгиев.

По казуса с поканата към руския посланик Елеонора Митрофанова да присъства на конституирането на 48-ото Народно събрание Георгиев изтъкна: „Не знам защо се направи скандал с това и поради каква причина се опитаха да направят интрига ПП и ДБ. В момента най-малко имат нужда от това парламентът и държавата. Ние сме първите, които обявиха Русия за агресор и написахме решение за военно-техническа помощ за Украйна, което в миналия парламент беше торпилирано.“

„ГЕРБ уважава институцията парламент. Ако някой очаква ГЕРБ да стане и да излезе от залата, не мисля, че ще се случи“, допълни още Георгиев.

Според Георгиев посланикът на Русия „по силата на собствената си съвест не би трябвало да стъпва в пленарната зала, следва за запази себе си и мнението си в изолация“.

„Протоколът е протокол, но в момента имаме една по-извънредна ситуация.“

Георгиев е на мнение, че ако се внесе проект за решение за военна помощ за Украйна, той би трябвало да мине, защото математически има мнозинство за това.

„Освен ако някоя от партиите, които обявяват себе си за проевроатлантически, не се изметне“, заяви Георгиев.

Най-четени