Connect with us

Нюзрум

Той регистрира марката „Костя Копейкин“ и обясни защо напуска „Възраждане“ в парламента

Published

on

Секретарят на “Възраждане” Деян Николов, който стана известен с това, че регистрира като търговска марка името, което политическите опоненти ползват за лидера му Костадин Костадинов – Костя Копейкин, обясни защо се е отказал да е депутат в новия парламент.

Николов трябваше да влезе в Народното събрание от 24-и МИР в София, но се отказа от мястото с писмо до ЦИК преди няколко дни. Вместо него в парламента ще влезе четвъртият в листата Ивайло Чорбов.

Ето какво написа Николов във Фейсбук:

Хора, оценявам, че искате да ви представлявам в парламента. Описвам ситуацията, за да няма спекулации. Бях поканен да водя листа и отказах. Бях все пак сложен на избираемо място и влязох, но се отказах.

Advertisement

Причината са лични дела, които трябва да приключа в рамките на следващите 3 месеца, които не са съвместими с позицията на народен представител, а са изключително важни за мен в личен план. От тях зависи дългосрочната ми възможност да се занимавам активно с политика. За съжаление не успях да ги приключа по-рано.

Моля ви, спрете да приемате парламента като някаква награда. Това е просто инструмент в каузата ни. Няма никакво значение дали там ще съм аз или следващият след мен. Ако аз искам да работя по законодателство, има кой да го внесе и защити. Ние сме екип и целта е много по-голяма от някоя позиция за някакво време.

На следващите избори, когато и да са, ще вляза, ако това ви успокоява. Иначе, благодаря за подкрепата, но не търсете задкулисие и проблеми, където ги няма.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени