Connect with us

Гербери

Ето го фаворитът на Бойко Борисов за пост №1 в парамента! Изборът за шеф е много изненадващ

Published

on

ГЕРБ публично запазват мълчание засега кого ще предложат за председател на 48-ия парламент. Появиха се предположения, че това може да е лидерът на коалиционния партньор СДС – Румен Христов. Така Бойко Борисов и екипът му биха демонстрирали на практика, че са готови на крачка назад в името на възможния компромис, като в същото време се спази парламентарната традиция най-голямата група да излъчи председателя.

Издигането на лидера на СДС би било и допълнителен жест към дясната коалиция ДБ

Според други било възможно продължение на традицията от Цецка Цачева ГЕРБ да избира жена начело на парламента. След нея в креслото седна Цвета Караянчева, а в двете кратки летни събрания миналата година юристката от ИТН Ива Митева водеше заседанията. Подобна версия издигаше за поста юристката Росица Кирова, която ГЕРБ предлагаше в кратките НС.

Едно е сигурно – председателят ще е юрист, категорични са източници от партията на Борисов.

Като фаворит за шеф на НС в последните дни ясно се очертал Росен Желязков, който бе главен секретар на Министерския съвет при първото правителство на Борисов, при второто бе премиерски съветник, а при третото – министър на транспорта.

И името на друг юрист се е завъртяло в централата на ГЕРБ – Радомир Чолаков, който е в ядрото на правния екип на партията и бе сред депутатите миналото лято, чиято дума се открояваше в пленарната зала.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени