Connect with us

Нюзрум

Методи Лалов взриви ДеБъ: Христо Иванов ни караше да прибираме пари от бордове, вместо субсидия

Published

on

Не става дума за личните проблеми, които имам с ръководството. Става дума за неспазване на правилата и несъответствието между това, което се говори и това, което се прави.

Това заяви за NOVA бившият съдия, сега общински съветник в Столичния общински съвет Методи Лалов, който беше изключен от „Да, България“, след като поиска оставки в партията.

„Eдна организация, ако не функционира спрямо правилата, няма как да прокара искрено такива правила и в държавата“, категоричен бе той.

„Няколко месеца след като станах част от ДБ по покана на Христо Иванов, аз започнах да виждам неща, различаващи се от публично заявените“, добави Лалов.

„Трябваше да следя за стриктно спазване на правилата и никакви корупция. Трябваше да ме убедят, че 6 от 12-те съветника влизат в едни фондове в общинския съвет, където да взимат 4 бона за един час месечно работа. Противопоставих се на това и започнаха вътрешни решения“, уточни той.

И добави: „Христо Иванов каза, че тези хора трябва да влязат, понеже партията без субсидия не може да се издържа и ще ни трябват тези пари. От този момент започна охлаждане на отношенията ни“.

„После се говореше за заявки за провеждане на вътрешни избори за определени кандидати на публични постове. Такива вътрешни избори не се провеждат. На въпросите ми защо никога не се отвори. Тези назначения се паравят по най-недомакратичния начин. Правят се по късни доби. Неслучайно се внасят заявки в последния момент“, каза Лалов.

И добави: „Къде в ДБ видяхме демократичност?! Аз съм човек, който си гони и си гледа задачите“.

„Аз съм участник в КОНПИ, където има специален закон и където за работата се предлага минимална работна заплата. Аз съм бивш наказателен съдия. На кого повече отива да работи тази работа? Ако много говориш, не взимаш 4 000 лева, ако слушаш – ги взимаш“, уточни Лалов.

„Бях против да влезем в тези структури. Благодарение на усилията ми и говоренето публично с имена, тази заплата се намали на 2000 лева. Но искам да питам – половин кражба не е ли кражба“, добави той.

Най-четени