Connect with us

Нюзрум

Той пиянстваше с Киро и Рашков преди да арестуват Бойко, а сега обяви: Нови избори в края на зимата

Published

on

„Трудно ми се вижда в рамките на 48-я парламент да се състави правителство, защото не виждам кой има пряк интерес да се нагърбва с този труден зимен сезон, който предстои“, това каза политологът Първан Симеонов.

Той допълни, че „математически и идеологически не излизат нещата“. От думите му стана ясно, че според него по-голяма част от партиите са в подготовка за нови избори.

„Ако успеят все пак да създадат кабинет, чудесно. Аз не го изключвам, вероятно ще има и външно желание, вероятно ще има и подкрепа от президента Румен Радев, но сме длъжни да сме предпазливи в очакванията“, допълни Симеонов пред БТА.

Според него, ако има предсрочни парламентарни избори, те ще са в края на зимата. Политологът посочи, че ако има нови избори, обществото „ще накаже“ партиите, които определи за виновници за кризата. Ако има рязко обедняване, може да има рязко радикално гласуване, в сравнение с това, което сега видяхме“, обобщи още той.

„Ключово за бъдещите месеци ще бъде развитието на войната, цените на стоките и услугите и евентуалната рецесия. „В момента гадаем и всичко се намира в сферата на вероятностите“, категоричен е Първан Симеонов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени