Connect with us

Нюзрум

Гешев без охрана във „Факултета“: Къде е Христо Иванов да обясни как мен, ако ме няма, цените ще паднат

Published

on

„Аз мога за гарантирам, че прокуратурата ще спази закона, че няма да оневини никой потенциално виновен и няма да обвини никой, който е невинен“. Това заяви прокурор Иван Гешев по повод убийството на таксиметров шофьор в София.

Той посети столичния квартал „Факултета“, откъдето е и загиналият, по покана на лидерите на ромската общност. Гешев се срещна с хората от квартала, където обаче има напрежение заради инцидента.

Жителите на „Факултета“ искат да се присъединят към провеждащ се в момента протест на роднините и колегите на починалия на бул. „Константин Величков“.

„Дойдох тук, защото разбрах, че има напрежение и дойдох да им кажа, че прокуратурата ще си свърши работата. Тук трябваше обаче и да има хора, които наричат себе си политици“, каза Иван Гешев.

„Институциите не си говорят. Каква работа? Къде я виждате? Някой не харесва някоя институция и казва: „Няма да работя“. Ако МВР, прокуратура и съд не работят заедно, как ще постигнат нещо? Някой от една година говори, че е важно да се смени главният прокурор. И какво ще се промени, ако го смените“, допълни той. 

Главният прокурор коментира и думите на Христо Иванов, че трябва да бъде отстранен и на негово място да има друг главен прокурор. 

„Без да коментирам г-н Христо Иванов, но ще кажа, че това, което е казал, е израз на политическа немощ. Да чухте за проблемите на хората? За проблемите, които предстоят зимата? Тока, газта… Вие цените в магазините виждате ли ги? Да чухте за някой реален проблем на хората. Зад тези думи седят някакви нелегитимни цели.

Ако ми обясните как точно това, че Гешев няма да е главен прокурор, а друг, който е угоден на задкулисието и на олигархията и в миг ще се реши проблемът с тока, демографската криза или инфлацията? Нещо седи зад това нещо. Отговорете си кой има интерес да беседва с олигарси за културни проекти“, каза още Гешев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени