Connect with us

Нюзрум

Коце от „Възраждане“ шокира БНР: Ще преговарям за кабинет не с Киро и Асен, а с американското посолство

Published

on

„Всички имаме едни и същи проблеми, друг е въпросът, че някои обичат да ги загърбват или неглижират, а други дават различни решения. Ние ще предложим нашето виждане, а дали то ще срещне подкрепа в Народното събрание, зависи от другите народни представители“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНР.

Той определи като „добра шега“ съставянето на преговорния екип от страна на Бойко Борисов:  

„Да сложиш в преговорния си екип две от най-омразните лица на българския преход, това не е покана за съставяне на правителство, а покана за отказ от преговори.

„Що се отнася до ПП – няма какво да разговаряме с тях, по-добре да се свържем с Американското посолство. Ние сме готови да вземем третия мандат. Няма значение личностите в успелите държави, а политиките и решенията на проблемите. Винаги се вторачваме в личностите, а не в това, което предлагат те“.  

Той посочи, че от „Възраждане“ никога не са гонили журналисти, а „чужди агенти на влияние“:   „Журналистът е този, който дава всички гледни точки. Американските медии в България представят едностранчиво нещата и манипулират общественото мнение… Ние нямаме нищо против хората, които работят в тези медии, но не желаем да имаме нещо общо с медиите, в които работят. Моралът ни не го позволява“.  

По думите му не е проруско да искаш да напуснеш ЕС.  

„Защитата на българския национален интерес е отъждествявана от американските медии в България като защита на руския интерес. Това е тяхната мантра“.

Най-четени