Connect with us

Импийчмънт

Радев ще даде на ГЕРБ време да състави правителство: Стига партийни сметки, стига малодушие

Published

on

България има нужда от работещ парламент, търсенето на всевъзможни причини издава страха на партиите да поемат отговорност да управляват през зимата. Не е страшно, защото служебното правителство изгради стабилна основа, каза държавният глава

Сега е време за политическа смелост, не е страшно да се управлява. Това заяви президентът Румен Радев в Малта, откъдето заминава за Прага.

„Тези избор не дадоха на никоя партия да управлява сама. Това е ясен знак, че хората очакват намиране на общи решения, защото България има нужда от устойчив парламент“, каза още той.

По думите му тревожното е, че „издигането на нови червени линии след изборите издава страха на партиите да поемат отговорност през зимата. „Искам да ги успокоя, че не е чак толкова страшно, защото само след два месеца, служебното правителство изгради стабилна основа, през която редовното правителство да изведе страната през зимата“.

Advertisement

Радев похвали служебното правителство за падането на цената на горивата и за мерките за компенсации на потребителите. Също така посочи, че кабинетът ще внесе и годишния бюджет, и законите по плана за устойчивост. И изтъкна, че е подадена заявката за първия етап на финансиране.

„Служебното правителство разработи липсващата нормативна база, гарантирано е зимното почистване на пътищата и отново има голям инвестиционен интерес към България“, каза той. 

Радев очаквал значителни инвестиции в най-скоро време.

Сега не е време за малодушие и тясно партийни сметки, сега е време да се поеме отговорност. Сега е време за политическа смелост.

Той посочи, че ще се съобрази с вижданията на партиите, в отговор на въпрос кога ще свика Народното събрание. Изтъкна, че ще има консултации  и ще даде толкова време на партиите, колкото е необходимо.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени