Connect with us

Парламент

Нахакана герберка е хит в Пловдивско! Би като куче любимец на Кирил Петков и занули червена бабичка

Published

on

Внушителната разлика от 10,51 на сто регистрират ГЕРБ-СДС пред “ Продължаваме промяната“ в Пловдивска област при 100% обработени протоколи. Резултатите им съответно са 29,09% и 18.58 на сто.  Така се оправда решението на Борисов начело на листата да бъде сложена нахаканата Десислава Трифонова, която обеща при старта на кампанията убедителна победа. И я постигна!

Трета политическа сила в региона е БСП с 13,98%, резултатът на „Възраждане“ е 10,93%, на ДПС – 9 на сто, на „Демократична България“ –  4,19%. Гласовете за „Български възход“ са 5,12% от всички подадени, а за ИТН – 3,76 на сто. 

Най-малко са подадените гласове за партия „Правото“ – 50.

ГЕРБ ще вкара трима депутати отново. Това сочат изчисленията към този момент. Партията на Борисов спечели 26 067 гласа, а през ноември м.г. имаше с 442 по-малко. Разликата с втората политическа сила се дължи на срива на „Промяната“, която сега има 16 651 гласа, а на ноемврийския вот взе 21 659.
При това положение партията на Кирил Петков и Асен Василев ще има само два мандата от 17 МИР.
Младен Шишков от ГЕРБ отново пренарежда листата с 2956 преференции и от четвърти отива втори. В парламента ще влезе и Иван Червенков от Асеновград, макар да става трети, както и водачката Десислава Трифонова. В Стамболийски, откъдето е лидерът на ГЕРБ в Пловдивска област. В самия Раковски, откъдето е Младен Шишков, резултатите са още по-категорични. ГЕРБ е първа сила с 41,62%, след нея е „Промяната“ с 16,79%. Трета е „Възраждане“ с 11,45%, а БСП е четвърта с 10,18%.

За разлика от миналия парламент, в който „Продължаваме промяната“ имаше трима депутати, сега те ще бъдат само двама – провалилият се водач и любим оратор в подкрепа на Кирил Петков – Росен Костурков и Стою Стоев.

Отново с двама народни представители от Пловдивска област ще разполага БСП – водачката Веска Ненчева и Манол Генов, чиито резултат продължава да се срива.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени