Connect with us

Нюзрум

Бойко вече има първа партия-партньор за правителство! Няма да повярвате кой подаде ръка

Published

on

Демонизирането на една или друга българска партия не е правилен подход. ГЕРБ е българска партия и ние ясно виждаме какво са решили избирателите. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв, когато беше попитан дали би направил правителство с ГЕРБ и ДПС – първа и трета политическа сила към настоящия момент. Янев не отхвърли възможността за такава коалиция, тъй като за него диалогът е възможен.

Новопоявилата се партия влиза в правителството на ръба – с 4,6%, измествайки „Има такъв народ“, която отпада от управлението въпреки изключително близкия резултат от 3,9%.

Въпреки всички сметки, има огромна разлика между математиката и реалността, заяви Янев. Реалните резултати ще проличат на базата на проведен диалог.

 Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, струпващи се една върху друга, изисква от всички на политическото поле да намерим пътя към диалога и към осигуряването на адекватни решения. При два провалени мандата, за да има правителство, въпросът се свежда по-скоро до експертност.

На база ниската избирателна активност в комбинация с разпределянето на подкрепата на българския избирател за „Български възход“ няма значение с коя политическа сила ще се сформира правителство. На този етап важното е да успеем да направим действащо правителство.

Най-четени