Connect with us

Timeline

Сгащиха Асен Василев в нова велика глупост! Българи, за този безродник ли ще гласувате!?

Published

on

От Фейсбук профила на Драгомир Младенов

Не съм толкова добър историк, колкото господин Асен Василев, но той обясни, че е обиколил близо 70 места в страната и не е открил нито един паметник на хан Аспарух, хан Тервел или цар Симеон.

Да, обаче в през 1981 г., точно в района, който Василев твърди, че е обиколил – Шуменски, е открит паметник-мемориал на хан Аспарух.

През 2018 г. българското правителството открива паметник на хан Тервел в Свети Влас, посветен на 1300 години от победата на владетеля ни край Констинопол.

Паметници на Крум и династията Асеневци има във Велико Търново.

Ами цар Симеон Велики. Неговият първи паметник се намира в София и бе открит на тържествена церемония от председателя на Народното събрание г-н Димитър Главчев, зам.-кмета на Столична община доц. Тодор Чобанов и председателя на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски.

Имаме и паметник на великия наш Покръстител Борис Първи! Намира се в Плиска и е построен и осветен на 2 май 2007 г. по повод 1100-годишнината от смъртта на владетеля княз Борис I.

От една страна, господин Василев, сте закъснял.

Идеята Ви е добра, да имаме мемориален парк на великите ни владетели, но в речта Ви вчера тона беше назидателен.

Първо, нашият народ обича и тачи добрите си управници и второ, очевидно не знаете, че паметта е материализирана чрез мемориали.

Да му мислят слабите и лъжливи управляващи

Най-четени