Connect with us

Fake Harvard

Простотията на Киро е гледана от рекордните 816 хил. зрители! Цънцарова със сензационни подробности

Published

on

Скандалният дебат по БТВ е стигнал до над 816 хил. зрители с 35,94% дял от аудиторията над 4-годишна възраст според пийпълметричната агенция ГАРБ. По това време сериалът на Нова тв “С река на сърцето” е следен от над 488 хил. души – 21,52% от аудиторията. БНТ взе от зрителите 11,11% за централната емисия “По света и у нас” и предизборно студио, предава „24 часа“.

Въпреки хубавия рейтинг, водещата Мария Цънцарова коментира, че не е щастлива от станалото.

„В никакъв случай не бях с нагласата за изненадващи ситуации, защото организацията на такъв тип дебати, макар и не с този брой участници и не в централното време на телевизията, правехме почти за всяко неделно предаване, което водя. Комуникацията с пресцентрове до този момент е била без проблеми. Те са излъчвали представители, съобразявайки се с това по какви критерии каним – дали гражданска квота и каква е темата… Проблемът, който произтече, е, че Би Ти Ви е домакин и сме поели ангажимент, канейки тези хора, които очевидно са в сложни отношения помежду си, да бъдат поставени в равни условия. Не знаехме до последно за промяната. Когато се появи г-н Петков, всичките му опоненти бяха в ситуация да изгубят възможността за равни условия. Ние като домакини бяхме поставени в ситуация да не можем да изпълним това, което сме предложили, и отговорността бе наша“, обясни тя.

Проблем възниква от това, че телевизията няма физическото време да информира партиите и участниците сами разбират по най-неудачния възможен начин.

„Първи участниците разбраха, защото г-н Петков просто бе във фоайето на телевизията с останалите. Разбира се, те са отправили своите възражения към екипа, всеки един е реагирал остро на новата ситуация. Ние така разбрахме, че не г-н Сабрутев, който по лични причини не може да дойде, а г-н Петков е пред студиото. Те (правилата) са част от комуникацията и организацията на дебата. Той в никой етап не е бил лидерски. Регламентът бе да участват партиите от предишното Народно събрание, Би Ти Ви така реши. С всяка партия водим писмена комуникация и тя знае какви са правилата, темите и останалите участници“, коментира Цънцарова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени