Connect with us

Fake Harvard

Не са били само идиотиите на Киро снощи! Вижте какво направили аверите му до ББР…

Published

on

Как ББР излъга хората, че пести ток, за да осигури 3D мапинг вълху фасадата си на Продължаваме промяната. Но фасадата внезапно светна! От два дни ББР усилено разпространява иначе похвалното съобщение, че гаси фасадното си осветление от 28.09., за да пести ток. Зад съобщението, че били привърженици на зелената кауза обаче, има съвсем различен партиен мотив. И той е услуга от страна на Управителния съвет на банката към партия “Продължаваме промяната”, която практически е назначила УС по времето на кабинета “Петков”. Какво се случи? Снощи на фасадата на сградата на ББР партийните пиари на Кирил Петков бяха обявили, че ще правят предизборна агитация с 3D-мапинг.

За целта, разбира се, фасадата е трябвало да бъде тъмна. За да не изглежда странно защо всяка вечер е светла, а точно в сряда вечерта за акцията на ПП е тъмна, от ББР измислят „зелената“ кауза – че гасят светлините от 26.09, за да пестят ток. Наши отлично информирани източници от банката разказват, че още преди 3 дни е дадено нареждане лично от Цанко Арабаджиев от УС на банката в сряда вечер цялата сграда да бъде тъмна. Така, фасадата на банката е трябвало да бъде услужливо подложена за 3D мапинга на партийните началници от ПП.

 Защо ръководителите на Управителния съвет и надзора на БНБ са направили услугата на партийците от ПП тепърва ще се изяснява, защото банката е в системата на Министерски съвет и е паметник на културата специален режим. Какво стана обаче? В 20,05 ч., когато събитието трябваше да е започнало, фасадата на ББР зведнъж грейна като коледна елха. Това видя наш репортер на място.

Това обстоятелство доведе партийните агитатори на ПП до известен смут и паника. В суматохата първо опитаха да прожектират клипа си върху съседната сграда, но тя е малка и не събра изображението. То се прожектира върху съседните дървета и предизвика освирквания, защото вятърът движеше листата и картината се разпадна. Конфузната ситуация се преодоля уж, като мапинга се насочи към фасада на осрещната сграда – Двореца с Художествената галерия. Но за нещастие на пиарите на ПП върху фасадата имаше рекламен надпис на временна изложба „Пътят към трапезата“. Така партийната агитация на ПП премина под мотото „Пътят към трапезата“. Разбира се, това веднага предизвика реакции в социалните мрежи и освирквания от площада. Дали Управителният съвет на ББР действително е извършил партийна услуга на доскорошните си началници да изгаси фасадата, за да е удобна за предизборната им агитация, предстои да разберем. Но ако това е така, банката се оказва участник в предизборната кампания, което нарушава няколко закона.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени