Connect with us

Нюзрум

Рашков пиян ли е? Извади пистолет на поп по време на митинг! Гешев, пак ли ще му простиш?

Published

on

На 27.09.2022г., по време на предварително обявена политическа обиколка в град Земен, кандидатът на „Продължаваме промяната“ (ПП) и водач на листата им в МИР град Перник Бойко Рашков беше забелязан да вади от чантичката си истински пистолет и заяви, че е тръгнал на политическа битка.

Пистолети вътре или пистолети вън?! Какво демонстрира бившият вътрешен министър с това си поведение и какво цели?! Допустимо ли е да носи на политическо събитие реално оръжие?! – ЗАКОНЪТ ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ е пределно ясен (особено в чл. 60, ал. (1), т. 3-а) и в него дословно е казано – Забраняват се: носенето и употребата на оръжие и боеприпаси на политически, синдикални и културни мероприятия, освен ако е необходимо за културното мероприятие и за нарушаването му е предвидена съответна санкция. Остава само някой да приложи закона.

Ако все още реално и ефективно съществува Служба КОС към МВР, след това деяние трябва незабавно да изземе личното оръжие на Бойко Рашков и да го лиши от разрешително за притежание на огнестрелно оръжие, тъй като нарушава Закона именно в частта му за носенето и съхранението на оръжието, особено пък при условието, че размахва оръжие на публично място, където поставя под заплаха живота и здравето на гражданите!

Вероятно Рашков разчита на онова което не веднъж е казвал, че в България Прокуратурата по дефиниция не работи и че Главният прокурор Гешев отново ще остане със широко затворени очи, както и ЦИК. Нека кандидатите на “Промяната” да отговорят на избирателите и обществото къде в ЕВРОПА и света са видели кандидат-депутати да си позволяват да вадят пистолети по време на политически мероприятия? Такъв ли е “А – отборът” който ни предлагат да изберем за да изведе страната от кризите, в които самите те ни вкараха.  Това ли е истинското лице на “промяната”?!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени