Connect with us

Fake Harvard

Нагли до бандитизъм! Никой не си е позволявал в София това, което Киро и Асен са намислили тази вечер

Published

on

По информация на сайта  “Трибюн” тази вечер формацията на Кирил Петков и Асен Василев планира да прожектира филм върху сградата на Българската банка за развитие. Интересното е, че от Столична община не са информирани за това. На “Московска” са наясно единствено, че между 19:30 и 20:30 часа ще има сбирка на “Продължаваме промяната” някъде около ББР. Според наши източници в Министерство на културата за прожекцията, планирана от ПП, е необходимо разрешение от собственика на сградата, най-малкото защото трябва да се изключи осветлението й. Имайки предвид, че сградата е паметник на културата.

Министерството на иновациите и растежа като собственик на банката също отрича да е давало такова разрешение.

 Изборният кодекс също забранява използването на държавно имущество, каквато е ББР, за провеждане на кампания. Чл. 168, ал. 3 от ИК гласи: „Във връзка с предизборната кампания се забранява безплатното използване на публичен административен ресурс “ Чл. 182. (1) Не се допуска предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Дали формацията на бившите управляващи възнамерява да наруши закона за пореден път предстои да видим тази вечер в 20 часа. Все пак техните назначения са завзели ключови позиции в ББР и явно все още смятат, че всичко им е позволено.

Най-четени