Connect with us

(О)позиция

Какво става в държавата!? Иван Костов остави Иво Прокопиев по гол задник: Ето го злото на България!

Published

on

Понякога и в най-добрите семейства става раздори, а когато това се случи, изплуват дълго крити кирливи ризи и истината се казва директно в очите. При положение обаче, че олигархът Иво Прокопиев забогатя като Крез именно по времето на Иван Костов – чрез приватизацията за жълти стотинки на „Каолин“ и „Винпром Дамяница“, да се очаква, че човекът, изстрелял го на 26-годишна възраст до висините в бизнеса и задкулисието, сега ще се обърне против него и ще каже истината, беше малко вероятно.

Но в крайна сметка, след като цялото общество отдавна е наясно що за птица е „добрият олигарх“ Прокопиев, най-сетне прозрението е озарило и неговият гуру Иван Костов.

Така в новата си книга „Политиката отвътре“ Драгалевският ментор – по чието време България беше бандитски опоскана чрез т.нар. „приватизация“ и предприятия на стойност 30 милиарда долара се подариха на безценица на „наши хора“, пише следното:

„Виждаме и неполитически медии, които сменят политическата си позиция, движени от лични интереси. Така наречените „десни“ – „Дневник“ и „Капитал“ оклеветиха управлението на ОДС още преди края на мандата. Обикновено такива медии са с властите, за да получи техният собственик желани законови промени, обществени поръчки или провалено наказателно преследване“.

Когато повече от 10 години бившите медии на Делян Пеевски говореха тази истина за ролята на разградския олигарх в обществото ни, върху него се изля цялата помия на кръга „Капитал“ и същият беше умишлено сатанизиран от Прокопиев и присъдружните му политици, НПО-активисти и „журналисти“.

Унищожителният абзац за Прокопиев

Сега обаче признанието идва не от кого да е, а лично от Иван Костов – човекът създал Прокопиев и през цялото време на Прехода твърде наясно какво представлява не само конкретният олигарх, а и медийно-политическият му октопод, оплел в пипалата си цялата държава.

Не може да се отрече, че Костов има талант – само с две изречения е казал на практика всичко за Прокопиев:

Това е олигарх, който е с властта (помним признанието на Бойко Борисов, че Прокопиев е кадрувал в правителствата на ГЕРБ, помним и че Кирил Петков четеше само „Капитал“ и от там наизустяваше лъжливите си мантри) само заради личната си изгода.

Лобира чрез тази власт в полза на бизнеса си, пробутвайки решения и закони, от които печели милиони (помним какво готвеха Кирил Петков и Асен Василев – милиарди по Плана за възстановяване за „зелената енергия“ на Прокопиев, помним и как бяха „приватизирани“ „Каолин“ и „Винпром Дамяница“).

Получава изгодни поръчки от държавата (помним компанията му „Булброкърс“ по колко приватизационни сделки беше посредник за тлъсти комисионни).

Прокопиев клевети – използва изданията си като бухалка и удря с манипулации и фалшификати враговете си (помним дългогодишната черна медийна кампания против Пеевски, Цацаров, Гешев, Мавродиев и изобщо против всеки, който си позволи да разрови зловонието на клоаката „Капитал“).

И накрая, най-важното – чрез медиите си „Дневник“ и „Капитал“ Прокопиев проваля наказателните преследвания против себе си.

Бинго! Само истината ще ни направи свободни!

Защото помним провалените наказателни обвинения против Прокопиев през годините. Първо беше подсъдим за мошеническата приватизация на „Каолин“, но в последното заседание лично окръжният прокурор на Разград заяви, че не подържа обвинението и впоследствие съдът го оправда. А миналата година, след като търкаше подсъдимата скамейка и за ощетяването на държавата с десетки милиони заради приватизацията на остатъчния дял от ЕВН, Прокопиев отново се сдоби със съдебна индулгенция – съдът на втора инстанция го оправда, а прокуратурата „пропусна“ да обжалва решението пред ВКС. И като казахме ВКС, да не е очаквал някой Прокопиев да бъде осъден там? Как ще се случи това, при положение че доскорошният председател на съда Лозан Панов беше чест гост по форумите на „Капитал“, а изданията на Прокопиев се превърнаха в негови защитници…

Е, сега разбираме лично от Костов как са се случвали нещата – как Прокопиев е използвал медиите си като бухалка (освен Пеевски, от тази бухалка редовно страда и прокуратурата, КПКОНПИ, Комисията за финансов надзор и въобще всеки, които си позволи да каже истината за разградския олигарх или да му потърси чрез закона сметка за стореното). Сега си обясняваме нагледно и защо първата работа на „Продължаваме промяната“ беше да се опита да овладее КПКОНПИ. Не, не е заради някакви си имагинерни „принципи“ и „върховенство на закона“. Много по-просто е – Прокопиев има действащ запор от тази комисия за над 200 млн. лв. …

Се ла ви, както казват французите – такъв е животът. Дойде времето, в което бащи се отказват от синовете си, а Костов най-после каза истината за Прокопиев и буквално го унищожи.

И ако някой оттук-нататък се чуди дали да вярва на мантрите на кръга „Капитал“, на фалшивите политици на неговата хранилка или на цялата жълтопаветна паплач, проглушаваща ушите ни с писъците си за „морал“, „законност“, „върховенство на правото“, „медийна независимост“ и прочие, достатъчно е винаги до главата му да стои пасажът за Прокопиев от книгата на Иван Костов –  „медиите му са с властите, за да получи техният собственик желани законови промени, обществени поръчки или провалено наказателно преследване“. Край на цитата.

Най-четени