Connect with us

Fake Harvard

Адвокат запука придворния певец на Киро и Асен! На Хазарта Пловдив ще му се види песен, пардон, тесен

Published

on

Пловдивският адвокат Марин Георгиев Поповски изригна с отворено писмо, изтъкано от критики, срещу кандидат депутатът на „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен още като Ицо Хазарта. 

Ето какво написа той в своето писмо. 

Многоуважаеми г-н Христо, Ще се постарая да Ви вляза в реториката. И така: Хубаво ги рЕдите в последната си песен, ама Вашата работа май ще излезе „Добре, че е майтапа, да си кажем истината!“ Демек говори се сред обществото, че:

1. не отвърнахте адекватно на повишаването на цените на горивата – ама май си е така;

2. пуснахте ни по пързалката, че НЕ въоръжавате един тоталитарен режим – ама май си е така;

3. казват още, че не противодействахте на това да продаваме ток на съседни държави три пъти по-евтино, отколкото го плащаме ние – ама май си е така;

4. говори се, че ни чака зима с режим на тока – ама май си е така;

5. чувам, че някой ни е приложил схемата, станала известна като схемата „Зеленски“, т.е. да ни продават руски газ през трети страни с посредничеството на познат кръг от фирми на драстично по-висока цена – ама май си е така

Дали е така или не е – не мога да кажа…народът знае най-добре!

Едно друго нещо обаче знам, понеже съм дълбоко запознат с проблема и то е, че Вашият колега депутатът Дунчев направи и невъзможното, за да стигнат дървата за огрев непосилно висока цена. Ама по този въпрос песен няма!

Ако решите все пак да сътворите нещо, аз предлагам следното заглавие: „Като няма дърва, грейте се на месечината!“

Предоставям Ви заглавието безплатно, няма да търся авторски права, няма да сме следващите Лили Иванова и Митко Щерев, я! Та, за какво иде реч, ако не сте запознат, тъй като между звукозаписното студио и селфитата в парламента, може да не Ви е останало време да се запознаете с този така „маловажен проблем“:

През изминалата година по настояване на депутата Дунчев Министърът на земеделието издаде заповед, с която НАМАЛИ сечта във високостъблени гори на възраст над 100 години.

При все, че това се случи в безпрецедентен за последните 20 години пик на търсене на дървесина, тази заповед създаде така наречения вакуум на пазара, демек „има търсене-няма предлагане“.

Да, обаче системата не търпи вакууми и поради това сега дървата за огрев днес се продават на скромната цена от 220 лева за кубик и фирмите са най-малко виновни за това положение.

Те самите купуват дървесината, която сами добиват в гората на безпрецедентно висока цена, тъй като дървесината се купува от тях чрез ТЪРГ с НАДДАВАНЕ и за да спаси бизнеса си съответният търговец, поради липсата на суровина е готов да заплати цена два-три пъти по висока, от тази която е плащал на горското стопанство по същото време миналата година.

Тази заповед без съмнение има популистки характер и тя не защитава нито държавния, нито обществения интерес.

Лесовъдската наука е категорична, за това че всяка гора има нужда от така наречената оздравителна сеч и най-вече горите във фаза на старост, за да може тя да се обновява и да се обезпечи дългосрочното съществуване и развитие на българската гора и в този смисъл забраната, въведена с тази заповед е в противовес с устойчивото стопанисване на горите.

Както казват братята американци „Когато сочиш с пръст, не забравяй, че три други сочат обратно към теб“. Нека си кажем истината, право куме в очи!

Чували ли сте приказката за обущаря и художника, където художникът казал: „Не по-високо от кундурите, обущарю?“ Вашата работа и тя такава. Вие сте „известен рападжия“, не по-високо от рапЕрството, Ице!

С уважение: адв. Марин Георгиев Поповски

Пловдивска адвокатска колегия

Най-четени