Connect with us

Fake Harvard

Бъдещият шеф на ПП надмина Киро! И Лорер захапа лъжа, която пиарите му подхвърлиха като на гладно псе

Published

on

Когато социолозите и избирателите ти отреждат незавидно място на предстоящите избори (благодарение на проваленото ти управление, основаващо се на постоянни лъжи и кражби), очевидно на някой от пиарите на „Продължаваме промяната“ му е текнала „гениалната“ идея седмица преди вота да се вкара отново в обращение позабравената мантра „Пеевски“.

Че Кирил Петков повече от година лъже на „алангро“ е ясно вече за всички, интересното е, когато със същото безочие бившият вицепремиер Даниел Лорер започне да повтаря измислиците на шефа си, анализира „Блиц“.

Припомняме, че едно от първите неща които сътвори Просто Киро, още по времето, когато беше служебен министър на икономиката, е да метне на медиите опашатата лъжа, че свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски фирми били получили стотици милиони кредити от ББР.

Фалшивата новина веднага беше подета от кръга „Капитал“ и тиражирана десетки пъти, а самият Петков призна, че доказателства за подобно нещо няма. Но пък за сметка на това бил прочел в изданията на Иво Прокопиев, че това било така.

Наложи се Народното събрание да се занимава с лъжата и Петков беше привикан да дава обяснения пред народните представители. Там Кирил Петков с половин уста призна, че нито Пеевски, нито свързани с него фирми имат каквито и да било кредити от банката.

Нещо повече, през юли тази година назначеният от самия Петков нов директор на ББР Цанко Арабаджиев в прав текст потвърди, че свързаност на Пеевски с фирми, получили кредити от финансовата институция, не съществува.

Два месеца обаче са се видяли достатъчно дълъг срок на лъжците от „Промяната“, надявайки се хората да са забравили истината. Така днес, в отговор на действията на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев, който писа „слаб 2“ именно на протежетата на Кирил и Асен в банката и им оряза драстично заплатите поради некадърност, Даниел Лорер разпространил съобщение до медиите, в което на видно място е изтипосана старата лъжа за Пеевски, ББР и „свързваните“ с него фирми.

Какво носи на Лорер и компания повтарянето на тази фалшива новина ли? Нищо, освен „слаб 2“ за пиарите на „Промяната“. Както и „слаб 2“ за цялата партия, воглаве с Просто Киро, които така и не разбраха, че с постоянните си лъжи няма да прокопсат, нито да спечелят повторно отдавна загубеното доверие на избирателите.

Защото лъжата за Пеевски и несъществуващите кредити в ББР първо, че няма да вдигне рехавите проценти на „ПП“-тата на предстоящите избори, нито пък ще помогне на хората да живеят по-добре. Няма и да плати предстоящите тежки сметки на избирателите за отопление през зимата, наследени от хаотичните и крадливи действия на „променителите“.

Но, както е казал народът, на каквото си постелеш на това ще легнеш.

Най-четени