Connect with us

Fake Harvard

„Промяната“: Не се ебавайте с Кокорчо! Първо ще осъди Тошко Йорданов за 25 бона, после за много пари

Published

on

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и Асен Василев, не е прекратил делото за клевета, заведено от него срещу Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ“.

Това съобщи пресцентърът на „Продължаваме промяната“.

И Василев и Йорданов в момента са кандидати за депутати.

Към момента ходът на делото е спрян от Софийския градски съд поради подадено предложение от Тошко Йорданов за извънсъдебно споразумение. Асен Василев не е приел това предложение и съдебният процес може да бъде възобновен във всеки един момент по искане на която и да е от страните, се казва в съобщението.

В петък изданието „Де факто съобщи, че съдебното заседание по делото, което бе насочено за 20 септември, не е проведено, след като адвокатите и на двамата са внесли молби с еднакъв смисъл – прекратяване на делото по взаимно съгласие. Гражданското дело бе заведено от Василев срещу Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна, че през 2013 г. Василев е откраднал интелектуална собственост, заради което е бил осъден в Лондон.

Асен Василев отхвърли твърденията и обяви, че е завел иск в Софийския градски съд. Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв., припомня изданието. Ако съдът присъди сумата по частичния иск, то той може да заведе ново дело за пълния размер до 250 хил. лв.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени