Connect with us

Гербери

Бойко предупреди какво иде: Имаме нещо много счупено, наречено държава! Ако бием с малко…

Published

on

„Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от ПП, ДБ, БСП, да не пропуснем и ИТН. Те 2 години говореха много щуротии. Като видяха за какви крадци става дума, тогава чак тръгнаха да излизат от коалицията”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище. Той призна, че ще е трудно да оправят положението: „Когато дойдохме през 2009 г., беше световната финансова криза, но ГЕРБ беше як и успяхме да измъкнем държавата. После 2013 г. Орешарски доведе до фалит на КТБ, неплащане на енергията на американските централи и бяхме осъдени от Арбитража в Париж от руснаците за двата реактора. Бяхме милиони под водата, но ГЕРБ беше як и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме на чисто. През това време сваляхме и дълга и бяхме шампиони в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен излишък”, изтъкна Борисов. Той припомни, че винаги е имало пари за археолозите и очерта постиженията в областта.

„Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да имаме голяма разлика с другите, за да имаме куража и волята да се справим. Ако разликата е няколко процента, ще е рисковано да се вкараме в управлението”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов нарече майсторство управлението на партията му по време на миграционната криза. „С Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Ердоган работехме добре, докато сега има частично бедствено положение в Свиленград заради мигрантите. Питайте вашите съседи защо при Бойко нямаше такова, а сега има? Защо неговите министри се справиха, а тези – не?”, попита той и обеща решение на проблема с Ердоган след 2 октомври.

„Българският народ е обиран през годините по различни схеми. Страх ме е само че всеки ден в атомната централа в Запорожие я атакуват постоянно. Сега, когато виждам колко се изнерви обстановката, агресията на Путин е видима и целият демократичен свят сме твърдо решени, че това трябва да приключи. Руският народ ни е приятел, но това, което прави Путин, е извън всякакъв нормален коментар – ядрен шантаж и бой по Запорожие, а тя е изключително близко до нас. Няма как да не съм против човек, който пряко ни заплашва“.

Най-четени