Connect with us

Нюзрум

Слави Трифонов със сензационно предложение към ПП и ДеБъ: Така доброто ще победи

Published

on

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов с ироничен пост за вчерашното шествие на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. В него той посочва, че не знае къде по света „симпатизанти на две партии, явяващи се самостоятелно на избори, агитират заедно в предизборна кампания“. По този повод Трифонов прави и предложение симпатизантите на двете партии да имат опция да гласуват по два пъти. 

Ето и целия текст:  

„Простете, че пропуснах, но какво се случи с шествието „Заедно за независима България“ в центъра на София вчера? Събраха ли се 5-10 хиляди симпатизанти на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“?

Питам, щото по новините и по сайтовете нищо не споменаха. Предполагам, че освен симпатизантите на„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, в шествието са се включили и симпатизантите на БСП. Поне така има някаква логика. Нали трите партии се явяват на изборите, за да спечелят парламентарно мнозинство? Защо се събират само симпатизантите на двете партии и се неглижира третият коалиционен партньор? Аз нямам отговор.

Advertisement

Всъщност, не бях чувал за такова животно –  симпатизанти на две партии, явяващи се самостоятелно на избори, агитират заедно в предизборна кампания. Ако някога, някъде това се е случвало по света – моля, кажете ми. Може да се окаже някакво канадско ноу-хау.

Вдъхновен от вчерашното невероятно шествие, събрало вероятно хиляди, аз предлагам промени в Изборния кодекс, според които само симпатизантите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да имат правото да гласуват два пъти – веднъж за „Продължаваме промяната“ и веднъж за „Демократична България“. Така с двойното гласуване за „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, плюс гласовете за партията на социалистката Корнелия Нинова, вече може и да има шанс за парламентарно мнозинство.

Съгласете се, че идеята ми е добра. Това ще е толкова прекрасно. Най-после доброто ще победи – пенсиите ще са по хиляда лева, ще ядем чиста храна, всеки ще кара електромобил, а мафиотите ще бъдат пречупени и вкарани в затвора.“

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени