Connect with us

Нюзрум

Стефан Янев срина „гимназиста“ Киро Петков! Обяви Христо Иванов за аватар! На Маджо и Бобоков ли?

Published

on

По-малко то две седмици преди предсрочния парламентарен вот на 2-ри октомври, в студиото на Нова телевизия  гостува Стефан Янев, който е  лидер на партия „Български възход”.

При избор дали да подкрепят мандат на „Продължаваме Промяната”, или на ГЕРБ-СДС, Янев отговори, че ще чакат трети мандат. „Нека не бързаме с червените линии, нека да влезем в реален разговор за възможните управленски решения, които предстоят”, призова бившият служебен министър-председател.

По думите му „червените линии” са, за да очертаят политическия профил на една партия. Когато обаче става въпрос за управленски програми и търсене на решения, тогава те трябвало да бъдат на принципа на взаимодействието, категоричен беше лидерът на „Български възход”. „Решенията, които се търсят за българските граждани, за българския бизнес, нямат никакво партийно оцветяване – те са или работещи, или неработещи”, смята Стефан Янев.

Той подчерта: „Ако ситуацията е невъзможна и предполагаемо се очаква да има нови избори, поне да бъде направено възможно тези нови избори да бъдат след една година – т.е. да бъде програмиран този период. Всякакви варианти са възможни – това правителство да има някакво прилагателно, което се нарича „временно”, „програмно”.

Янев потвърди, че освен колеги, с президента Румен Радев са и приятели. Поддържали нормални отношения. „Това е моят президент, аз съм гласувал за него“, допълни той.

Помолен да назове другите политически лидери с една дума, той определи Кирил Петков като гимназист, Христо Иванов като аватар, а Корнелия Нинова като дама. Лидерът на „Български възход” асоциира Бойко Борисов с думата „оцеляване”, а Мусатафа Карадайъ с Доган.  Според Стефан Янев най-подходящата дума , която определя Слави Трифонов е трудолюбие.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени