Connect with us

Нюзрум

Коце Костадинов отказа интервю на чаровната Поли Паунова: „Хигиената не ми го позвоява, взима пари!

Published

on

„Преди малко ми звъня Полина Паунова от „Капитал“. Искала да прави интервю с мен, но аз и казах, че имам сериозни хигиенни съображения да не го направя“, това счете за нужно да информира в профила си във Фейсбук председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той се мотивира, че не давал интервюта „на жълтата преса“ и на  „финансирани от чужбина „български“ медии и журналисти“.

„Паунова ме попита какво имам предвид и се наложи да я подсетя, че медията и е финансирана от фондация „Америка за България“. За моя изненада се оказа, че според „журналистката“ парите от АзБ не били чуждо финансиране. Веднага я попитах защо мисли така, но в този момент се наложи да обърна внимание на един румънски митничар, тъй като водих разговора на молдовско-румънската граница, понеже днес бях на празника на българския Тараклийски район в Молдова. Тъкмо се разбрах с румънеца и Паунова смотолеви нещо неразбрано, след което припряно затвори“, разказва той.

„И сега този въпрос не спира да ме гложди – защо според Паунова вземането на пари от САЩ не се брои за чуждо финансиране? Смятам да реша въпроса радикално, както са го решили американците със своя Закон за регистрация на чуждите агенти. Всяка българска медия, финансирана от чужбина, ще бъде регистрирана като агент на съответната чужда държава. Така е в САЩ, така ще е у нас – сигурен съм, че американските агенти в България няма как да не бъдат доволни“, завършва Костадинов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени