Connect with us

Гербери

Бойко призова за шамар по Киро Петков и Асен Василев: Стига с тези идиоти! Те се въртяха около мен…

Published

on

„Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж – съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с „Възраждане“, със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Ловеч.         

А  по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: „Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки – който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него… Мога още 10 да изкарам „.                        

Искам качествено разседване, и по темата за нереално високи цени за бензин, и по темата с газа, и по всички техни корупционни седелки, котио те провеждаха през последната година. Това обяви водачът на листата Николай Нанков в началото на срещата. Той нотбеляза, че препълнената читалищна зала е социологията на ГЕРБ  добави, че за първи път му се е наложило да отказва на симпатизанти и членове да идват, тъй като няма място.

С ръкопляскания и викове „Победа“ бе псорещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за изказването си. Той също акцентира на спряното строителство на магистрала „Хемус“ и посочи, че ако ГЕРБ все още бяха на власт, сега щеше да е дошъл по нея. „Днес служебният министър Шишков, който не ми любим, казал, че спирането на „Хемус е идиотия. Идиотия може да се извърши от идиоти. Това е идиотия – да не направиш хемус, да не направиш пътя Търново – Русе, тунела под Шипка и тогава чак магистрала „Черно море“ . Тя трябва да е последна, за да може да развием още пристанищата. Година и половина – две се наслушахме на лъжи, а Хемус я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили“, разгневи се бившият премиер. И добави, че народ, който се управлява от идиоти и продължи и да го прави и след втори октомври, всичко си е за наша сметка. 

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това.

„Виждате ли промяната къде ви заведе – във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените“, посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга. Той посочи, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. „И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми – какво е било преди, какво е сега. Любимата апртия на ПП е БСП, а основният финансит там е Румен Гечев – световен щампион по фалиране на банки. 25-26 банки е афалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?“, посочи експремиерът.

Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа…

Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече – щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър, добави още Борисов. Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. „Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна“, смята Борисов. Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. „Щеше да го изтегли и лихвите щхха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство“, коментира той забавения според него нов държавен дълг. 

Най-четени