Connect with us

Спор(Т)но

ЦСКА гони титла на всяка цена! Гриша Ганчев не го беше правил на „Армията“, извади 3,5 милиона лева за…

Published

on

ЦСКА изпрати изключително натоварен трансферен прозорец, като буквално до последния момент армейците затваряха сделки. Те привлякоха двуцифрен брой футболисти и се разделиха с още толкова. Досега това се случваше всяко лято, откакто червените се завърнаха в Първа лига, но този път се забеляза рязък завой в селекционната политика в Борисовата градина. Армейците извадиха трансферна сума за цели 7 от новите си попълнения, а само трима футболисти пристигнаха в тима като свободни агенти.

Равносметката показва, че ЦСКА похарчи близо 3.5 милиона лева за нови състезатели в рамките на няколко месеца през лятото. Тази сума надвишава парите, които червените дадоха за покупка на играчи общо в последните 6 години!

Най-скъп излезе норвежецът Джонатан Линдсет, за когото ЦСКА брои на Сарпсборг около 500 хиляди евро. Офанзивният халф пристигна в оптимален състезателен ритъм и веднага „захапа“, като буквално за няколко мача се утвърди в титулярния състав на Саша Илич. Той се справя с конкуренцията на дошлия като свободен агент Станислав Шопов и Лазар Туфегджич, за когото сръбският Спартак Суботица получи 300 000 евро, а очаква и допълнителни бонуси спрямо представянето на плеймейкъра. По непотвърдени информации от Франция и Pyмъния пък трансферните суми за привличането на Дюкенс Назон и Брадли де Нойер са на стойност по 200 000 евро.

Само в последните два дни на трансферния прозорец ЦСКА даде над 1 милион лева за нова футболисти. 100 000 долара струваше Марселино Кареасо, 150 хиляди от американската валута – Симеон Александров, а сумата за наема на Жираир Шагоян е около 300 000 евро. През следващата година червените ще трябва задължително да закупят арменеца за сума значително по-голяма от платената до момента.

Така ЦСКА изпрати лятото с най-големите си харчове в последните години, като предстои да разберем дали това ще е трайна тенденция в селекционната политика на клуба.

Най-четени