Connect with us

(О)позиция

Кеворкян взриви Кирил Петков и Надка на Ристьо: Три пъти „Ура“ за Киро Рублата! Дайте го на Гешев!

Published

on

От Фейсбук профила на журналиста Кеворк Кеворкян

Най-после: радост и за русофоби, и за русофили

Едните – русофобите – се радват, че Просто Кирчо отряза квитанциите на Русия и Путин.

Три пъти „Ура” за този юнак.

Другите – русофилите – пък се радват, че въпросният юнак изобщо не е спрял да купува руски газ. И вече му викат Кирчо Рублата.

Пак три пъти „Ура”.

А ние можем да се наслаждаваме на поредния български парадокс: депутинизират България, но едновременно с това тъпчат рубли в джобовете на доверениците си.

Президентът Радев мълчи и някак отегчено чака изборите – вместо да насочи служебните си министри по следите на газовата афера, тя поне е ясна.

Ето, и Мая Манолова изнесе поредната фактура, която доказва далаверата: кирчовци просто надплащат по 30 евро за всеки мегаватчас и така „депутинизират“.

Това нормално ли ви се вижда?

Защо търпят тази свинщина, какво чакат всички?

Как не се намери някой да домъкне пред телевизионна камера Просто Кирчо и да го подхване с въпроса – „Ти защо купуваш руски газ с посредници?“, и да му го зададе сто пъти – докато лъжите му пресъхнат.

Мирис на газ ли долавяме откъм „официалните“ медии / телевизии, че са станали толкова послушни?

И нахални в същото време: в едно предаване известен експерт се опитваше поне накратко да обясни на публиката истината за конфликта с руснаците, но водещата важно го пресече: „Газпром“ прекъсна договора с нас“.

Пльосна тази лъжа и дори не примигна.

Така не успяхме да научим пътят на рублите до джобовете на някои тукашни русофоби.

А тъпаците още не могат да вдянат, че ако руснаците неоснователно са прекратили договора, няма да напират да ни завлекат до Парижкия арбитражен съд, където вероятно ще ни ощавят.

Нали нелепата правосъдна министърка все плещи за „съдебна реформа“  – ето й един напълно подходящ случай, за да се затича веднага при Гешев: някакъв случайник, временно монтиран във властта, нарушава задълженията си към доставчика, сваля държавата на колене, след което вкарва в играта специално подбрани посредници.  Дори един идиот ще схване далаверата – само не и правосъдната министърка.

Преди време Кирчо Рублата занесе на Гешев „доказателства“ за нечии престъпления – медийни публикации, копирани от Гугъл.

Газовите фактури обаче са истински и, извън всичко друго, са и безспорно доказателство за престъпното рублофилство на кирчовци.

Държавата потъва заради тяхната некадърност – а специално в енергетиката и заради скритото им рублофилство.

И още един щрих към мръсната игра на скритите рубладжии – за това ни подсеща един текст във Фейсбук на Ваня Григорова, добре известният експерт от „Подкрепа“. Ето го:

„ЕС  наложи санкции над руския петрол. Няколко държави поискаха и получиха дерогация. Т.е. право да не се съобразяват със санкциите и да продължават да внасят петрол от Русия.

Българската дерогация е най-всеобхватна. През България може да се внасят големи количества петрол и да се преработват. Въпреки санкциите. Това беше договорено от правителството на „Продължаваме промяната”.

Същото правителство „пропусна” срещу тези отстъпки за Лукойл да поиска от руската страна цената на бензина например да не надскача 2,50 лв. за българските граждани.

Повтарям: „Продължаваме промяната” договори руският петрол да продължава да се внася, но НЕ договори поносима цена за нас“.

Тук е мястото да припомня „Случаят Дянков“ – с фрагмент от един мой текст от 2016 година.

„Навремето го довлякоха чак от Америка за финансов министър.

Той се превърна набързо в омразния герой на публиката.

Беше странен тип, например – можеше да се шегува, че приличал на Брад Пит. Излъчваше лудостта на човек, когото изневиделица са оставили да се забавлява с цяла държава.

Веднъж каза, че ще напляска руснаците.

Каза го – и отиде да яде руски хляб в една руска банка.

Такива са тия типове.

Ето как пляска Дянков – изявлението му е от 12 септември 2012 година:

„Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва, пак ще ги пляскаме”. 

Така коментира вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков исканата от „Атомстройекспорт” неустойка от 1 млрд. евро.

Той определи тези искания като смешни и посочи, че руската компания е губила доста дела в Европа.

„Ще загубят още едно, ако тръгнат да се борят с нас.

Добре сме подготвени… просто нямат шанс”, каза вицепремиерът.

България загуби делото и беше осъдена да плати

620 милиона евро. Голям кеф е Дянков да те пляска…“

Народът сякаш не може да се насити на мошеници.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени