Connect with us

Гербери

Бойко Борисов извади нова схема на Асен Василев за 10 милиарда лева: Майка му жална…

Published

on

Бойко Борисов посети „Етнографския музей на открито” в Габрово.

„5 моста, четири магистрали, обещаха от „Продължаваме промяната” и какво изпълниха? Те лъгаха народа две години. Ние сме построили един мост, а втори най-вероятно може да има след години. Някога, ако стане връзката „Север- Юг” по АМ „Черно море” тогава ще има мост”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

Той изтъкна, че вчера държавата ни е задлъжняла с още 5 милиарда в евро.

„Чувам, че още два милиарда и двеста ще се вземат другата седмица. Асен Василев постави капан на служебното правителство и те затова теглят, защото няма пари за пенсии. Кой разумен човек ще повярва на Асен Василев, че в държавата има излишък, като след неговото управление  се тегли заем. Вчера пазарите са видели, че България е неплатежоспособна и се лашка по оста на популизма и ни направиха високите лихви”, допълни Борисов.

Той бе категоричен, че това е капан за всяко правителство.

„Майка му жална на следващото правителство. Ние сме държава в спирала от дългове, които трябва да се връщат, а инфлацията е чудовищна и вече минава 20 процента”, допълни той.

Борисов изтъкна, че по време на управлението си ГЕРБ никога не е допускала да се случаи такова нещо.

„Ние не лъжем и не можем да обещаем нещо. Ако тази политика продължи виждам междубанковия валутен борд да дойде и да почне да управлява финансите. Чух че почват да идват военни делегации, но това е положението. Не съм оптимист за нищо добро, което може да се случи за България. Това което причиниха Кирил и Асен е тежко поправимо години наред с къртовски труд на всички българи”, заяви той

Бойко Борисов бе категоричен, че в момента хората, ако имат инстинкт и усет трябва да разберат, че им се е случило нещо много лошо и да поискат от политиците стабилна програма. 

„Манфред Вебер не е освиркан в ЕП, поверете си информацията. Не се гордея с това, че ЕП се занима в незаконни арести в България. Два състава го обявиха за незаконен. Една срамна страница е затворена”, така Бойко Борисов отговори на въпрос свързан с обсъждането на ареста му в Европейския парламент.

Относно заканата за чегъртане на кадри от ГЕРБ, Борисов заяви, че за него е важна социологията на хората. „В политиката няма място за емоции, народът определя кой да бъде чегъртан и кой не. За мен е важно да направим така, че да българинът да живее що годе добре”, заяви Борисов.

Той призова хората да излязат да гласуват и подредят политическите партии.

„Газпром” не се държат като отговорна компания. Половин Европа са възложили на нея дългосрочни договори, а те в момета си играят с Европа и с нас включително. Трябва да издържим и да намерим нов доставчик”, категоричен бе Борисов.

Запитан дали „Възраждане” ще бъде патерица на ГЕРБ, Борисов отговори:

„Костадин Костадинов не съм го чувал от много години. Минимум 10 години, откакто не съм го чувал. Еврозоната е в основата на нашата програма. Само тази червена линия вместо тях и нас е невъзможна”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени