Connect with us

Парламент

Цончо от „Възраждане“ нахлу в Нова: Лъжете, че сме четвърти, първи сме! Волен Сидеров е ДПС

Published

on

Без възстановяване на икономическите ни отношения с Русия и дългосрочни договори няма да бъде решена кризата с газа. Имаме дългосрочен договор с „Газпром“, можехме да имаме сигурност на доставките, ако не си във вражеския списък. Можем да очакваме, че РФ ще спре да доставя резервни части за АЕЦ. Това заяви за „Твоят ден“ Цончо Ганев от „Възраждане“.

„Умишлено сме сложени на четвърто място, борим се за доверието на българския народ и вярваме, че ще сме първа политическа сила. Социолозите винаги ни дават два пъти по-малко гласове. Цифрите са други. Разговори за коалиция няма да водим с никой. Всички партии са декларирали евроатлантическа ориентация, но ние казваме, че България трябва да предоговори условията на членството си в ЕС“, увери той. И допълни, че Волен Сидеров е подкрепил Орешарски и това е красноречиво.

„Много от структурите на „Атака“ са част от „Възраждане“. Нямаме нищо общо с ДПС, а Сидеров ги подкрепи, за да управляват България“, подчерта Ганев.

По думите му „Възраждане“ е имала възможност да се включи в управлението, но партията има ясни и точни приоритети, от които няма да отстъпи. „Искаме отмяна на плана за въвеждане на еврото. От следващата година домакинствата трябва да излязат на либерализирания пазар. Планът за възстановяване няма да ни спаси, трябва да закрием 40% от ТЕЦ-овете си до 3 години, а до 13 години – всички“, посочи той.

Според него овладяване на инфлацията, при рекордни нива на газ и ток, е невъзможно. Той коментира и войната в Украйна. „Путин защитава руснаците в Украйна“, смята Ганев.

Най-четени