Connect with us

Fake Harvard

Гласът на Румен Радев зловещо: Тази зима хора ще мрат, заради решенията на Кирил Петков

Published

on

„Очевидно разговорът с „Газпром“ предстои, ако го има. Не смятам, че до момента въпросът с възможностите за разговори са изчерпани“, това коментира за БТВ заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Категоричен отговор на въпроса, водят ли се преговори с „Газпром“, Кутев не можа да даде.

„Факт е, че в момента прехвърлянето на топката означава само едно – че в този момент официални разговори не се водят“, добави говорителят на кабинета.

По думите му отговорът дали се водят такива разговори трябва да ги даде „Булгаргаз“.

Кутев обвини предходното правителство за спирането на доставките на природния газ.

„Ние търсим възможности за доставка по досегашния договор. Ако не беше спиран този договор, защото изпълненията на този договор бяха умишлено спрени през април, ако това не беше направено, ние в момента нямаше да бъдем в тази ситуация“, каза той.

На уточняващ въпрос „умишлено спрени от кого”, говорителят отговори: „От предишното правителство. Руската страна имаше един куп условия, които всъщност половината държави в Европа изпълняваха“.

„Цената на танкера на Асен Василев е над 400 лева. Ако бяха продължили със седемте танкера, цената в момента щеше да е близо 500 лева. Очевидно посредници има“, каза още Кутев.

„Наистина предстои много тежка зима, ще става дума за човешки животи. Ще има хора, които няма да преживеят зимата. Ние бихме разговаряли с всеки, от който зависи инфлацията“, коментира още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени