Connect with us

Fake Harvard

Среден пръст от Азербайджан: Газ за България не днес, а когато цъфнат на Киро Петков налъмите!

Published

on

България може да получи допълнителни доставки на азерски газ най-рано през 2025 година. Това става ясно от изказване на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов при среща в Баку с ресорния министър на Азербайджан Парвиз Шахбазов, цитирано от пресцентъра на министерството.

Според Стоянов обаче още от сега трябва да се положат основите за „истинска диверсификация“. Той е поканил Шахбазов да посети София още следващия месец. 

Никола Стоянов е начело на делегация, включващи български компании, за участие в международно изложение на отбранителната индустрия в Азербайджан.

Припомняме, че бившият премиер Кирил Петков, вече свален с вот на недоверие, се срещна с президента на Азербайджан Илхам Алиев в края на юли и обсъди с него възможността България да получава допълнителни доставки на азерски газ.

Тогава Петков обяви, че Азербайджан може да достави на България допълнително между 500 млн. и 1 млрд. куб. м природен газ годишно. 

Както и при други негови хвалби Петков не уточни за какви периоди и на какви цени може да се осъществят доставките.

Но призна, че предстои да се намери вариант за инфраструктурата, по която да бъдат осъществявани доставките. „В случая има газ, трябва да измислим инфраструктурата.”, обясни той.

Още тогава, депутатът от ДПС Рамадан Аталай изрази песимизъм спрямо неговите думи, и обърна внимание, че в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартрансгаз“.

„В делегацията са били само той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ…“, каза тогава Аталай.

Най-четени